Odmevi na pripravo na zakonPriprava na zakon, odmevi

Odmev s Priprave na zakon po spletu, v juliju 2020, v Ignacijevem domu

Ker so bile zopet težave s koronavirus Covid-19, smo v mesecu juliju izvedli pripravo na zakon na daljavo, preko spleta. Ena izmed zaročenk je na koncu, v spletni anketni refleksiji zapisala to, kar je doživljala večina zaročenk in zaročencev na pripravi: »Všeč mi je bil predvsem vaš pristop, sproščenost, tako da smo se lahko tudi mi tako počutili. Všeč me je bilo, da so pari predstavili svoje zgodbe, tako smo tudi mi videli, da imajo tudi ostali težave, katere pa je potrebno čimbolj sproti reševati. Hvaležna sem tudi za vso posredovano gradivo, s katerim bomo lahko prišli še do dodatnih informacij, ki nas bodo usmerjale in nam pomagale pri pripravi. Hvala vam tudi za lepo sveto mašo. Za celoten vikend lahko samo rečem, da je bilo lepo, kljub temu, da ni bilo v živo.«

Drugi zaročenec je zapisal: »Všeč so mi bile življenjske zgodbe parov, saj tako najlažje razumemo njihove različne nasvete, saj si jih tako lahko predstavljamo v vsakdanjem življenju. Všeč so mi bila vprašanja/naloge med pričevanji/predavanji ter odmori za premislek in pogovor v dvoje. Všeč so mi bili praktični nasveti ter ideje za dodatno literaturo. Všeč mi je bila tudi izvedba priprav preko Zoom-a, ki je bila zelo dobro izvedena.« (Za celoten odmev – ODPRI)

Odmev s priprave na zakon po spletu v juniju 2020 v Ignacijevem domu

Priprava na zakon v Ignacijevem domu duhovnosti je znova potekala preko aplikacije ZOOM. Udeležilo se je je 32 parov, ki so pripravo spremljali iz domačega okolja. Udeležencem je bilo najbolj všeč to, da so pričevalski pari iskreno delili svoje zgodbe, predvsem  spopadanje z njihovimi težavami v zakonu, ter dejstvo, da so se z veliko iskrenostjo in odprtostjo dotaknili najbolj občutljivih tem odnosa. Pozitivno jih je tudi presenetilo, da je priprava na zakon potekala tako sproščeno in pristno.

Bodoči zakonci so spoznali, kaj jim pomeni cerkvena poroka in kaj lahko od nje pričakujejo na bolj poglobljeni ravni. Ker je bilo v pripravi tudi veliko praktičnih vaj, so priznali, da bi si želeli blagoslovov drug drugega vsak dan in  vsak dan biti hvaležen drug za drugega.  Želeli so si hojo skupaj z Bogom. Najpomembneje pa se jim je zdelo, da bi ob tem prosili Boga, naj jih kot bodoče zakonce še bolj usmerja in jim kaže  pot skozi življenje. Zakon ni enkraten dogodek, ki se zgodi samo ob sklenitvi zakonske zveze, temveč je zaveza po graditvi odnosa prav vsak dan.

Tako dobro pripravljeni bodoči zakonci so ob koncu programa prejeli zajetno literaturo o različnih tematikah in vsak dan z navedbo informacij o lokacijah, kjer že delujejo zakonske skupine. (Celoten odmev – ODPRI)

Odmevi na pripravo na zakon on-line v maju 2020

Zaradi epidemije koronavirusa je aprila odpadla priprava na zakon. Ker bi tudi v maju ne mogli izvesti priprave v prostorih Ignacijevega doma duhovnosti, smo se odločili, da jo ponudimo preko spletne aplikacije ZOOM. Prve priprave preko spleta se je udeležilo 21 parov iz različnih delov Slovenije. Udeleženci so z veseljem prisluhnili pričevanjem zakonskih parov preko zaslonov in se tudi aktivno vključili z različnimi vajami/medsebojnimi pogovori ob različnih vprašanjih in temah, h katerim so bili spodbujeni. Sodelovali so lahko tudi s svojimi vprašanji. Na koncu so izpolnili tudi spletno anketo. Prisluhnite lahko njihovim odmevom.   (Celoten odmev – ODPRI)

Odmevi na pripravo na zakon v marcu 2020

Marca se je zbrala kar velika skupina parov, ki so se želeli pripraviti na obhajanje zakramenta zakona. Zelo jim je bilo všeč, da je bilo vzdušje priprave sproščeno in prijetno. Vsem je bilo zelo všeč, da so zakonski pari pripovedovali povsem iskreno, odkrito, brez leporečenja, svoje življenjske zgodbe, in da so se lotili vseh tem, tudi o njihovi spolnosti. Na koncu so med drugim zapisali tudi naslednje. (Celoten odmev – ODPRI)

Odmevi na pripravo na zakon v februarju 2020

Na letošnji februarski pripravi na zakon se je zbralo 23 parov, ki so z odprtim srcem in željo po poglobitvi svojega odnosa prisluhnili pričevanjem že poročenih parov. Večina parov je bila zelo navdušena nad pričevalci – zakonci, ki so odkrito govorili o vseh pasteh, preizkušnjah in izzivih, s katerimi so bili soočeni v času skupnega življenja. Priprava jim je vlila še večjo željo po trudu za odnos med njimi. Zelo so jim bili všeč tudi odmori in prosti čas, ker so se takrat lahko s partnerjem pogovorili o tem, kar so slišali. Med mnogimi odmevi na koncu priprave so bila tudi ta: (Celoten odmev – ODPRI)