V Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani obstaja trimesečni program za žalujoče, ki je namenjen vsem, ki iščejo pomoč na svoji poti žalovanja. Odprt je za vse, ki trpijo zaradi kakršne koli izgube ljubljene osebe (žene ali moža, hčerke ali sina, mame ali očeta, sestre ali brata itd.). S to odprtostjo je poudarjena resničnost univerzalnosti izgube in številnih njenih oblik. Zgodbe o žalovanju bodo povezale skupino na neki globlji ravni. Pomembno je le to, da se člani programa zavežejo k deljenju in spoštljivemu poslušanju z odprtim srcem in duhom.

Vanj se lahko vključi vsak žalujoči, ko je minilo vsaj šest mesecev od izgube. Pred tem so možni osebni pogovori. Prijavljeni se zavežejo k rednemu obiskovanju srečanj, predpripravi na srečanja po prejetih navodilih ter k spoštovanju pravil skupine.

Več informacij lahko dobite na e-mail: ivan.platovnjak@rkc.si ali info@ignacijevdom.si ali tel. 051 613 373 ali pa na spletni strani https://žalovanje.si/ ali https://ignacijevdom.si/.

p. Ivan Platovnjak DJ

Članki:

Žalovanje, skupina

Trimesečni program za žalujoče

Žalujoči večkrat išče varno okolje, spoštljivo in čuteče poslušanje, prostor za svojo zgodbo bolečine in ljubezni, ki jo je doživel ob umrli ljubljeni osebi. Prav to želi omogočiti ta program, ki traja tri mesece in obsega šest srečanj po dve …